Trends

Zo douche je waterbesparend!

Heb jij ook geregeld last van het geknoei met water tijdens het douchen? dat er hierdoor veel water uit de douchecabine ontsnapt? Dit heb ik zelf ook veel. Nu heb ik zelf een douchecabine die het water tegenhoudt door een muurtje. Dat vind ik persoonlijk niet heel soepel, omdat het minder prettig uit de douche stappen is en de vloer van de cabine vormt een klein slootje doordat het putje zo af en toe verstopt raakt. Niet een van de prettige manieren van douchen. Maar ik heb dus nu denk ik een manier gezien die voor mij waarschijnlijk heel prettig werkt en voor jou mogelijk ook.

Douchegoten

Je hebt vast weleens gehoord van douchegoten, of in ieder geval de functie ervan. Douchegoten zijn bedoeld om het water te geleiden naar de rand van de douchecabine. Ik heb hier reeds naar zitten zoeken en vond een site waar het voor een mooie prijs wordt aangeboden. Wat ik hier het meest fijne van vind, is dat er niet een vervelend gootje in het midden zit, of ergens op het oppervlak waar je dan staat. Verder ben je niet afhankelijk van een verhogend ‘muurtje’ die het water tegenhoudt.

Moderne uitstraling

Naast dat het goed functioneert, heeft het ook nog eens een moderne uitstraling. Het oogt heel subtiel en bij het in- en uitstappen van de douche ervaar je echt gemak! Wie liever een douchegordijn heeft, kan dat bij deze soort goten ook beter combineren. Wie juist liever een deur heeft, zoals ik, heeft hier net zo veel profijt van. Wat ik persoonlijk vervelend vind aan douchegordijnen, is dat ze altijd zo tegen je aanplakken wanneer je ermee in aanraking komt bij vochtige omstandigheden. Maar goed, iedereen voor zich.

Lekker goedkoop

Wat me ook opviel aan deze douche-onderdelen, is dat ze niet eens zo extreem prijzig zijn. Voor nog niet eens €40 kun je al een complete set verkrijgen voor het installeren van een douchegoot. Of je het kan laten monteren en wat voor kosten daar bovenop komen, weet ik niet. Dat verschilt per site en is ook niet altijd noodzakelijk. Vaak is een goede handleiding al voldoende. Weet je echt niet hoe dit moet? Dan is mijn advies om even contact op te nemen met de betreffende firma.

Schoonmaken

Weet je wat ook zo handig is aan het overzicht van douchegoten die je zelf kan installeren? Dat je precies weet waar en welke onderdelen je hebt gebruikt! Schoonmaken is dan voor jou makkelijker, want dan weet je hoe je een onderdeel moet losmaken zonder daardoor iets per ongeluk te beschadigen. Kijk gewoon in jouw meegeleverde handleiding en als dat niet lukt, kan je altijd nog op internet zoeken voor hulp.