Inlegzolen
Trends

Je hebt ze eigenlijk niet nodig, maar ja…

Eigenlijk heb jij ze helemaal niet nodig, maar die schoenen die je gekocht hebt zijn eigenlijk iets te groot, dus om ze op te vullen heb je er toch maar een paar inlegzolen in gedaan. Je had ze ook niet kunnen kopen, je hebt ze immers gepast en wist dat ze iets te groot waren. Maar iets heeft je toch omgehaald om het wel te doen. Nu is het alleen nog de vraag of je ze echt wel zo vaak gaat dragen, of dat ze na twee keer weer terug de kast in gaan.

Een kast vol impulsaankopen

Je hebt het vast zelf wel eens gedaan, je zag iets liggen wat je eigenlijk niet nodig had, maar kocht het toch. Vervolgens heb je het misschien één of twee keer gebruikt, en daarna heb je er eigenlijk nooit meer iets mee gedaan. Je hebt dus een impulsaankoop gemaakt, en je hebt daar onnodig geld aan verspild. Misschien kan je het nog terugbrengen, dan heb je geluk, maar vaak ben je het bonnetje al lang al kwijt of heb je daar helemaal niet om gevraagd. Waarom doen we dat toch, zulke aankopen maken? We zijn slim genoeg om te bedenken of we het echt gaan gebruiken, toch?
Inlegzolen

Het voelt goed om iets te kopen

Als je een slechte dag hebt gehad en je trakteert jezelf door iets te kopen, dan kan het zijn dat je je al snel wat beter voelt. Natuurlijk doen niet alle mensen dit, maar een groot deel wel degelijk. Het voelt goed om jezelf ergens op te trakteren, dus het gaat vaak niet eens specifiek over wat je koopt. Maar simpelweg het feit dat je wat koopt. Zo zou je kunnen denken dat je dan toch iets goedkoops kiest? Maar wat als dat duurdere item net je aandacht heeft gegrepen.

Ik slaap er een nachtje over

Er wordt veel gezegd dat als je graag iets wilt kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, dat je dan een nachtje moet wachten, en als je het de volgende dag nog steeds wilt kopen, ga er dan voor. Dit kan een slimme methode zijn om impulsaankopen te voorkomen, maar bij situaties zoals deze schieten we al snel in de verdediging. ‘Wat als het morgen uitverkocht is?’ Dan ga je toch weer twijfelen of je het niet liever gelijk mee wilt nemen. Zo maken we allemaal wel eens een foute aankoop, en er is niet heel veel wat we kunnen doen om het volledig te voorkomen, maar ik geef je wel één tip mee: Neem het bonnetje mee!