damesschoenen
Trends

Damesschoenen – zo kies je altijd het beste paar!

Als vrouw heb ik zelf ontzettend veel damesschoenen. De reden daarvoor? Ik ben vroeger erg slecht geweest in het kiezen van de juiste paar schoenen. Voorheen ging ik altijd af op mijn gevoel en ik dacht nergens anders aan. Toen mijn kast op een gegeven moment van ellende in elkaar stortte, moest ik de waarheid onder ogen komen. Ik moest leren hoe ik betere keuzes kon maken wanneer het op damesschoenen aankomt. Hiervoor heb ik mezelf verdiept in alle mogelijke manieren waarop je betere keuzes kunt maken als het om damesschoenen gaat. Vandaag deel ik die wijsheid maar al te graag met jou!

Het juiste type kiezen van damesschoenen

De eerste stap is om van tevoren te bepalen welk type schoen je nodig hebt. Zoek je een paar schoenen voor een specifieke outfit? Neem dan een bepaald budget in gedachten en ga daar niet overheen. Het is ook slim om een type te kiezen dat je bij veel verschillende outfits kunt dragen. Zo is een paar klassieke types damesschoenen perfect voor heel veel gelegenheden en outfits. Neem bijvoorbeeld hakken of platte damesschoenen. Bepaalde hakken kun je zowel bij een prachtige skinny jeans dragen als bij een elegante kokerrok. Mijn eerste tip is daarom om het juiste type schoenen te kiezen.

Let op de kleuren van damesschoenen

Waar veel vrouwen de mist in gaan, is dat ze altijd voor dezelfde kleur schoenen gaan. Zo zijn zwarte damesschoenen altijd erg geliefd. Dat is ook niet zo gek: zwart is in feite altijd goed, omdat het een elegante uitstraling heeft. Maar als je al een zeer donkere outfit hebt, zullen zwarte schoenen niet zo goed bij passen. Wanneer je outfit neutraal is, mag je best een paar schoenen uitzoeken die een lekker fel kleurtje hebben. Rode pumps zien er altijd lekker gewaagd en stoer uit onder een zwarte jurk. Wees dus niet bang om af en toe buiten je comfortzone te stappen. Maak het echter niet te bond: kies wel een kleur die ook echt zal gaan dragen.

Pas je schoenen aan jouw lichaamsvorm aan

Zelf had ik er nooit eerder over nagedacht, maar het wel zo verstandig om jouw paar damesschoenen aan te passen aan jouw lichaamsvorm. Wanneer je bijvoorbeeld korte benen hebt, kun je beter bepaalde typen damesschoenen vermijden. Zo lijken je benen nog korter als je hakken met enkelbandjes draagt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom voor open schoenen. Wanneer je juist lange benen hebt, is het slim om niet te hoge hakken te kopen. Dan lijk je namelijk nog langer. Een kortere hak is in dat geval de betere fit voor jou. Daarom is mijn laatste tip: pas altijd je damesschoenen aan jouw lichaamsvorm aan. Dan weet je zeker dat je er fabuleus uitziet!