Trends,  Work

Telefoontas: de nieuwste zakelijke trend

De telefoontas is de nieuwste trend op de zakelijke markt. En dat is ook niet gek, want dit handige hulpmiddel helpt ons om efficiënt te werken zonder afleiding. In deze blog lees je alles over deze nova trend. Misschien is het ook wel iets voor jouw bedrijf!

telefoontas

Wat is de telefoontas?

Een telefoontas is een wanddoek met vakjes waarin je mobiele telefoons veilig kunt opbergen. De dertig vakken zijn elk voorzien van een eigen nummer. Deze nummers maken het gemakkelijk om de opgeborgen telefoon weer aan de eigenaar te retourneren. Telefoons die in de telefoontas zijn opgeborgen zijn goed beschermd. De zakken zijn namelijk uitgevoerd in een zacht materiaal en bieden voldoende ruimte. Zo voorkom je dat de verschillende telefoons elkaar raken of dat schermen krassen oplopen tijdens het opbergen. 

Het wanddoek zelf is uitgevoerd in een licht en flexibel materiaal. Zo berg je de organizer voor telefoons gemakkelijk op wanneer je hem niet nodig hebt. Wil je de telefoontas inzetten op verschillende plekken in je kantoor? Dat is geen probleem, want de tas is flexibel en eenvoudig te verplaatsen. Het haken en ogen-systeem zorgt ervoor dat je de tas in een oogwenk ophangt op elke gewenste plek. Hang de telefoontas bijvoorbeeld op aan een deur of een archiefkast.

De voordelen

Nu je weet wat een telefoontas is, vraag je je vast af waarom dit momenteel zo’n trend is. Dit komt door de geweldige voordelen die de organizer biedt, wanneer toegepast op de werkvloer. Anno 2018 is onze mobiele telefoon namelijk niet meer weg te denken uit ons leven. Onze apparaten voegen veel waarde toe aan ons leven, maar vormen ook steeds vaker een belemmering. Zo ervaren mensen slaapgebrek, een verminderde focus of leiden mensen onder de zogenaamde fear of missing out (FOMO).

De negatieve effecten van ons telefoongebruik zien wij ook steeds meer terug op de werkvloer. Werknemers hebben moeite om hun aandacht bij een bepaalde klus te houden en vergaderingen worden continu onderbroken door oplichtende schermpjes en de geluiden van binnenkomende notificaties.

De voordelen die die telefoontas biedt zijn rust, focus en veiligheid. Door een telefoontas op te hangen op de werkvloer, krijgen medewerkers de kans om hun telefoon even op te bergen. Hierdoor ervaren zijn meer rust en minder stress. Daarnaast helpt de telefoontas om de focus in vergaderingen en andere besprekingen terug te brengen. Door collectief de telefoons op te bergen, kan er ongestoord overlegd worden en wordt de tijd op efficiënte wijze benut. Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat de telefoontas een veilige opbergplek biedt. Smartphones worden steeds duurder en zijn een kostbaar bezit. Daarom laat je je telefoon natuurlijk niet zomaar achter op een stapel of in een bak, met alle risico’s van dien.

Met een telefoontas kan iedereen zijn of haar telefoon veilig opbergen en meer werk verzetten!