novatrend.nl

Kamado BBQ op een heerlijke zomerse dag

kamado bbq

Een Kamado BBQ leek op het eerste gezicht een goede start van een zwoele zomerse avond. Tot er op een gegeven moment iets gebeurde wat roet in het eten gooide. Letterlijk en figuurlijk.

Kamado BBQ: hoe het begon

Toen de weersvoorspellingen vorige week bekend werden gemaakt, was duidelijk dat woensdag of donderdag een buitengebeurtenis georganiseerd moest worden. Toevallig hadden we vorig jaar een Kamado BBQ gekocht, waar we helaas dat jaar niets mee hadden gedaan. Om ‘m niet te laten verstoffen, was de keuze snel gemaakt. De Kamado BBQ werd gereed gemaakt, vrienden werden uitgenodigd en het vlees werd gehaald. Niets kon fout gaan.

Let the party start!

Toen de voorbereidingen waren getroffen en al onze vrienden in de tuin stonden met een koud biertje in hun hand, leek de avond fantastisch te beginnen. Er werd gelachen en gedronken, en de zon maakte enorm veel goed. Zo goed voorbereid als we zijn hadden we zelfs zonnebrandcrème in huis gehaald voor het geval mensen zouden verbranden. Dat was maar goed ook, want het vloeide rijkelijk. Net als het bier en de wijn, trouwens. Het was tijd om de Kamado BBQ eindelijk aan te zetten.

Wat er mis ging met de Kamado BBQ

Het was spannend om voor de eerste keer de Kamado BBQ aan te steken. We wisten eigenlijk helemaal niet of het ’t deed, ook al hadden we de Kamado BBQ al ruim een jaar. Gelukkig functioneerde deze prima, maar er was iets anders wat er mis ging… Door de spanning van het eerste gebruik en de organisatie die spontaan tot stand kwam, waren we de sauzen helemaal vergeten te halen! Hoe lekker de Kamado BBQ het vlees en de vis ook maakt, de sauzen maken het af. Inmiddels was het te laat geworden om de sauzen nog te halen, dus wat moesten we nu doen? Een van mijn vrienden kwam met de oplossing.

Handige kok-vriend

De handige vriend die met de geniale oplossing kwam, is namelijk kok. Hij had meteen uitgelegd dat de sauzen die je in de winkel koopt helemaal niet zo gezond voor je zijn. Natuurlijk zitten er sowieso veel vetten in sauzen, maar in de winkel-sauzen ook veel suikers. Dat maakt dat ze heel lang houdbaar zijn. De oplossing was om de sauzen zelf te maken. Hoe hij het deed weet ik niet precies, maar binnen een mum van tijd maakte hij het Kamado BBQ-feest op de zonnigste dag tot nu helemaal af.

Mobiele versie afsluiten